(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Piškotová bábovka
Potřebné ingredience
180g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 1 lžička rumu, 140g polohrubé mouky, máslo na vymazání a strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy
Oba druhy cukru utřeme se žloutky do husté pěny. Přidáme rum a znovu šleháme. Pak do směsi opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Formu vymažeme a nalejeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 C, tak 35 - 40 minut.
TIP: můžete ji pocukrovat nebo polít čokoladou.
TIP: můžete ji pocukrovat nebo polít čokoladou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarula
(upraveno)
15. 9. 2008, 16:50
Je výborná, ale nepýchat do ní za tepla, spadne. I tak je nadýchaná. Je to klasika piškot i na roládu a korpusy. A hlavně bez tuku.
Duhák
(upraveno)
23. 9. 2008, 22:13
@sarula
Jsem ráda, že Vám chutnala a hlavě je to rychlovka. Mějte se krásně Lenka
peque
(upraveno)
24. 5. 2008, 8:56
Dobrý den, vybrala jsem si váš recept, ale trochu mě zaráží - do těsta se nepřidává ani trochu másla, nebo oleje? No bábovka je v troubě, tak uvidíme... Ivana Fellerová